Kış aylarının en çok tercih edilen doğal ürünü: Ihlamur

Ihlamur: Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, en çok tercih edilen doğal ürünlerden biri haline geldi. İçeriğinde bulunan antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler ile ıhlamur, hastalıklara karşı koruma sağlayarak stresi azaltıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olan ıhlamur, vatandaşlar arasında popülerliğini koruyor.

‘ÇOCUK, YETİŞKİN, YAŞLI HERKESİN KULLANIMINA UYGUN’

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç tarafından kışın vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. Ihlamurun içeriğinde bulunan ekstraktlar sayesinde kış aylarında özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği belirtiliyor. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun olan ıhlamur, yaprak ve çiçek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İçeriğinde daha fazla ekstraktlı yağlar bulunan çiçek ıhlamur, tercih edilmesi önerilen bir seçenek oluyor. Ancak günlük tüketim miktarı önemli olup, 3 bardağı aşmamak gerekiyor. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların da kullanmadan önce doktora danışmaları öneriliyor.

Ihlamurun demlenme yöntemine de değinen Çebiç, 5 dakika demlenip süzüldükten sonra tüketilmesini öneriyor. Sıcak olarak tüketilen ıhlamurun vücuttan toksinleri atması üzerine sıcak içilmesi tavsiye ediliyor. Bal ile de içilebilen ıhlamur, şeker ile tüketilecekse bal tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda fayda sağlamayacağını ve tek seferlik kaynatmanın yeterli olduğunu vurguluyor.

(İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir